12/22/2010

Authentic military style, London streetstyle via Germany


Parts of this gentleman's clothes are really authentic from (if I remember correctly) the German and the Dutch army. We had a little chat about his view on personal style and the urge not to blend in with the crowd. So, my question of the day is: if you like military (or any other if you like) style, would you go all the way to be authentic or are just a few details from Zara enough?

Kúsky oblečenia tohto pána sú naozaj autentické - ak si dobre pamätám, tak z nemeckej a holanskej armády. Chvíľu sme sa rozprávali o jeho pohľade na potrebu mať svoj osobný štýl, ktorý odlišuje od masy. A mne sa natíska otázka: ak sa vám páči military (alebo akýkoľvek iný, srdcu blízky) štýl, dali by ste ho naplno a do detailov autentický alebo stačí pár detailov zo Zary?

12 comments:

  1. týpek!!
    autentický (ja mam jednu army jacket autenticku zo second handu) ale to každý nezožene a na to slúžia práve tieto obchody :)

    ReplyDelete
  2. Authentic, definitely! :)

    ReplyDelete
  3. Military stylu se bojím, připomíná mi ošklivé krváky. Ale jinak, jsem pro autenticitu

    ReplyDelete
  4. fuu tento herr je teda paradny - krasne zladene 'extremy'...
    ja som aj za autenticitu aj za zaru...ono kazdemu vyhovuje nieco ine...v tych zarackych obleckoch - citit tam ten military stajl ale je to predsa len modernejsie...
    toto je military 'na plnu hubu' :)
    j.

    ReplyDelete
  5. Na vojenskom štýle je niečo patologické. Nosenie armádnych uniforiem určených do vojny je pre mňa odpudivé. Vojna ako štýl???
    Katarína

    ReplyDelete
  6. Autentické! Včera som úplne náhodou naďabila na originál tričká a tielka ruského námorníctva. To vieš že potešilo :-)

    ReplyDelete
  7. Ty kokos (toto nepoužívam často)! Je neskutočný!

    ReplyDelete
  8. hm, Katarina, chapem tvoj uhol pohladu, ale pride mi troska preexponovany. Myslim, ze na to neexistuje jednostranny pohlad a je to na dlhsiu debatu aj o tom, na co v nasich zemepisnych sirkach dnes sluzia armady... A ci ich prakticke oblecenie nie je urcene aj na postavenie sa do prvej linie pri prirodnych katastrofach.... A ci to nie je aj o tom, ze kazdy chlapec chcel byt raz indian, kozmonaut, vojak, hrdina...

    Keby som totizto tento pohlad aplikovala na ine oblasti, tak kazdy z nas, kto vlastni kus kozeneho odevu alebo doplnku je potom zaradený do kategorie "smrt zvierata ako styl?"

    V absolutne ziadnom pripade tu neobhajujem vojny, len sa na to snazim pozriet aj z ineho uhla pohladu, a ano, aj inspiracie :-)
    lebo ako pise Kevala, v niektorych army shopoch sa daju najst skvosty typu original namornicke tricka :-)

    Kazdopadne dakujem velmi za nazor aj za podnet na diskusiu!

    ReplyDelete
  9. jsem pro autenticitu...v normálních obchodech koupím jen to, co v sekáči neseženu, nebo je to good deal :)
    a ten pán je úžasný- dovedl svůj styl k dokonalosti :)

    ReplyDelete