4/14/2011

At Agatha Ruiz de la Prada






...or how I ended up kneeling behind all the photographers right next to the the light beam machine (my legs still hurt so much) - oh, you don't want to know this story :-) I was curious to see Agatha's show (even more after the brief encounter in the post below), and it was more/less like I expected it to be: a live colour explosion on the catwalk. It was fun, playful, not extremely ground-breaking or conceptual, but fun. Yup, that's the best word. Fun. And colourful :-) My favorite was probably the yellow-green combination with the tilted yellow hat - I would wear that like right now! :-) 
More pictures from the catwalk you can find at Daria's Maluca blog. With some heartfelt words (they have nothing to do with Agatha's show, more with the event as such). Well... There are so many reasons this event is called "Bratislavské módne dni" and not Bratislava Fashion Week. But I wish it the best. May it really be about love for fashion and passion for ideas, creativity and all things beautiful.

.... alebo ako som za chrbtom fotografov na vyvýšenom stojane hneď vedľa svetlometu kľačala a okrem toho, že fotkám to moc neprospelo, ešte stále ma bolia nohy - ale nie o tom som chcela :-) Na prehliadku Agathy som bola zvedavá (čo ešte umocnilo náhodné stretnutie o post nižšie) a ona bola viac-menej taká, ako som si ju predstavovala: živá explózia farieb na móle. Kolekcia bola zábavná, hravá, nepriniesla síce nič extrémne inovátorské ani konceptuálne, ale bola zábavná. To je asi to najlepšie slovo. Zábavná. A farebná :-) Tú zeleno-žltú kombináciu s klobúčikom nabok by som si hneď dala na seba. Teraz, už aj :-) 
Viac fotiek modelov nájdete u Darii na Maluca blogu. A k tomu pár slov bez servítky (tie sa však netýkajú Agathy, ale akcie ako takej). Zrejme je mnoho dôvodov prečo sa Bratislavské módne dni nevolajú Bratislava Fashion Week. A nemá to nič s časovým rozpätím akcie. Ono občas ani prídavné meno "módne" nie ju úplne vystihujúce. Chcem však veriť, že tak, ako ľudia, aj akcie nimi organizované, sú prirodzene vývojaschopné. (Niekto tomu hovorí neinformovaný optimista :-) Tak, aby naozaj boli o láske k móde, zanietení pre nápady, tvorbu a krásno ako také. Optimistický piatok prajem! :-)

11 comments:

  1. no, ked sa clovek pozrie na tych ludi co tam sedia, tak to je rok 85, dom mody. Des

    ReplyDelete
  2. Nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale to je tak skvěle šáhlá kolekce, že bych si ji klidně vzala na sebe. Teď, do deště. Hned. Okamžitě.

    ReplyDelete
  3. ach to publikum,
    ale z tvojich fotiek to vyzerá na celkom dobrú akciu, keby som nečítala inde, aké to bolo skoro na nič

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  4. vsak pekne vysli fotky!!! a kde je moja s novou kamoskou??:)

    ReplyDelete
  5. ja som nepisala primarne o publiku, aj ked... :-)))

    Zu: to hej, ja by som brala tiez :-)

    jaja: ale vsak agathina show bola fajn, to veci okolo su troska ina tema...

    daria: co blaznis, nebudem si to tu morit plastom :-) poslem do mailu :-)

    ReplyDelete
  6. tie ruzove pancuchy s modrymi topankami su skvele!

    ReplyDelete
  7. oh tie veci su uzasne skoda ze nie som dostatocne bohata na to aby som ich zohnala:D

    ReplyDelete
  8. marika.... tak ťa mám rád..... dúfam, že tvoj blog bude fungovať nekonečne dlho :o)

    ReplyDelete
  9. jejej ja ju mam celkom rada :))
    http://all-about-mimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Dosť dobré exkluzívne miesto si mala! :) a fotky sú náhodou dobré, teda mne sa tak zdajú :)

    ReplyDelete