12/18/2011

Bicycle stories: Lula






Simple is beautiful. What I love most about this Bicycle story is the fact that my friend Lula here was fully in charge of this bike's renovation. Bought at a flea market, she took it all apart, scrubbed and cleaned the little parts, bought some new ones (like tires and breaks), found a workshop in a little village where they painted it with her chosen red colour and a shop where they put this beauty back together. The wooden box on the bikes is a heritage from her grandfather....
This alone sounds extremely exhausting to me, but to her it was like therapy. Lula is extremely good at hand crafts (we did some interior design projects together, a therapy for both of us :-) and recently started to sew and design the cutest stuffed animals for kids under her label Haraburdart (you could see them at the recent Winter Urban Market in Bratislava). Moral of this story: when looking for something to do in your life, look back at what you loved when you were 12. Not a bad starting point. Haraburdart started from there. Have a great week, dears!

V jednoduchosti je krása. A tak čo ma berie najviac na príbehu tohto bicykla je fakt, že moja kamarátka Lula si ho určitým spôsobom dala dokopy sama. Kúpila ho na blšáku, celý rozobrala, súčiastky vyčistila a vyleštila, pár nových kúpila (ako plášte a brzdy), na jednom hospodárskom družstve našla dieľňu, kde jej ho nastriekali autolakom na vybranú červenú, a servis, kde jej zreparovaného fešáka dali celého dokopy. Bednička je zdedená po dedovi. 
A kým mne celý tento proces príde skôr ako vyčerpávajúci kolotoč, pre ňu to bola terapia. Lula je totiž exrémne zručná (spolu sme robili pár interiérových projektov, čo bola terapia pre nás obe :-) a nedávno začala pod značkou Haraburdart šiť a vymýšľať detské hračky (mohli ste ich vidieť napríklad na nedávnom Winter Urban Markete). Ponaučenie z tohto príbehu: ak hľadáte v živote to, čo by vás bavilo, vráťte sa k tomu, čo vás bavilo, keď ste mali 12. Viac na stránke Haraburdart, tu aha. Prajem krásny týždeň, drahí!


16 comments:

  1. Very very nice :) And the Haraburdart stuff? Come on, gorgeous! :)
    Great week to you too :)

    ReplyDelete
  2. super fotky
    http://sienastyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Everything about this post is wonderful . . . great story, an old bike restored, beautiful photos too. Good job, Lula . . . and you look great on that "new" red bike.

    ReplyDelete
  4. To je pekny pribeh..a krasne kolo.
    mala by som teda ist studovat archeologiu..hah..a teda, keby bolo viac odvahy aj by som isla..bol to detsky sen :-)

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    ReplyDelete
  5. super, super, super....


    http://cristeene.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Marika, krasne fotky, krásny príbeh ;)

    ReplyDelete
  7. Tengu.:-)

    Siena, Kris: dakujem!

    Thanks, Rick, Lauren: it is actually really easy to do posts on inspirational people :-)

    cajova: :-) ja mam v poslednom obdobi pocit, ze je okolo mna velmi vela ludi, ktori si plnia detske sny :-) a archeologia je sen krasny!

    Natali:je, a cele vo vlastnej rezii, teeeda! :-)

    Iva: dakujem :-)

    ReplyDelete
  8. mne sa ľúbi ta bednička po dedovi :)

    ReplyDelete
  9. Kouzelné! Připomíná mi to trochu mé dětství. Když jsem byla menší, vázávala jsem svého velkého plyšového medvěda na zadní část kola a vozila ho na hřiště:)

    ReplyDelete
  10. tí plyšáci sú tam skveliii :D

    ReplyDelete
  11. jeej ano v jednoduchosti je krasa a pripomína mi moju fav režiserku Julie Delpy :)

    ReplyDelete
  12. jeej, woow, Lula.... uzasne nadherne a inspirativne, ako ona sama:-)

    ReplyDelete
  13. majs. inac...hm, rozmyslam a nic, ..ani indicia s trolejbusom nepomohla :P... kde je to pls fotené? dakujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. najs :P ...asi som chcela že marika najs :))

      Delete