6/13/2012

At a vernisage, Bratislava



If there is one thing I pride myself in while taking street style pictures, it is the fact that I remember every face I once photographed. I really do, even when I meet those people on the street again and they don't remember me, because I am just a crazy memory to them. I remember them even when we meet on Facebook again, where they have pictures that don't look like them, ha! :-) And I even remember faces I haven't photographed. (The fact that I don't remember their names or the moments we met and talked, is another story, ehm...)
Anyway, being so proud and all I recently fell in love with the look of this girl I saw at a vernisage. So very "girl meets boys meets French chic". So when I approached her, she told me I have already photographed her once before. What?! No way.... Apparently, it was at Pohoda festival. My memory went blank and the little dwarfs serving the drawers of my memory started panicking and looking into all the drawers labeled Pohoda/glasses/cute blondie/bangs. No. Clue. She said she was wearing a grey dress and a leather bag. Nope. Nada. Didn't ring a bell. The little dwarfs were helplessly shrugging and my self-confidence of a face remembering photographer shrunk to the size of a pea dried up in the sun. Only after giving me some very specific clues and a few minutes of time, I suddenly remembered... Amazing what a haircut, glasses and a hat can do. Would you have guessed?
But actually, my mishap is not the point of this post. No, really :-) The point is that thanks to this city/country/world being so small, I am happy to bump repeatedly into the same stylish people and be a part of their changes. Have a lovely Wednesday!

Ak je jedna vec, na ktorú som pri fotení street style fotiek naozaj hrdá, je fakt, že všetky tváre, ktoré som raz odfotila, si pamätám. Naozaj, aj keď tí ľudia si ma už nepamätajú, lebo som pre nich len šialená spomienka na stretnutie na ulici. Pamätám si ich, aj keď sa znova stretneme na Facebooku a oni tam majú úplne iné fotky ako reálne vyzerajú, ha! :-) Dokonca si pamätám aj tváre, ktoré som ani nefotila (To, že si nepamätám mená alebo situácie, v ktorých sme sa stretli a rozprávali, je iná story...)
Takto hrdej na svoje schopnosti mi na nedávnej vernisáži učarovala táto slečna a jej štýl. Také milo dievčensko-chlapčenské, niečím veľmi francúzske a chic. Keď som ju oslovila, povedala mi, že jasné, raz som ju už predsa fotila. Čože? Určite nie... Hej, hej, vraj na Pohode.... V tej chvíli už malí trpaslíkovia obsluhujúci šuflíčky mojej pamäte zúfalo pobehovali a vyťahovali všetky šuflíky s označním Pohoda/milá blondýnka/okuliare/ofina. Bezvýsledne. Povedala mi, že mala sivé šaty a koženú tašku. Stále nič. Trpaslíkovia zmätení postávali nad šuflíkmi a moje sebavedomie znalkyne tvárí sa scvrkávalo na veľkosť na slnku zosušeného zrnka hrášku... Až po podrobnej špecifikácii a pár minútach mi svitlo a odľahlo! Neuveriteľné, čo dokáže účes, okuliare a klobúčik (a zrejme neprítomnosť atmosféry letného festivalu :-) Boli by ste ju spoznali?
Každopádne, pointou tohto postu nie je moje "fopá", tou je radosť, že vďaka "malosti" tohto mesta/krajiny/sveta, môžem opakovane stretávať tých istých štýlových ľudí a byť tak svedkom ich zmien. Krásnu stredu aj vám!




29 comments:

  1. asi by som ju nespoznala :) ale svedci jej to na oboch :)

    ReplyDelete
  2. Zmenááááááá....ale veľmi pozitívna :).....vypadá tak dospelejšie...ale krásne!

    ReplyDelete
  3. nádherné fotky a skvělý článek :), a slečnu bych opravdu nepoznala. pro mě dva různí lidé, ale na obou je pěkná! :)

    ReplyDelete
  4. vyborny text :)
    a slecne to tiez pristane)

    ReplyDelete
  5. nespoznala, ale po slovnom spojeni ''sive saty, kozena taska'' som okamzite vedela o ktoru slecnu z Pohody ide..pacila sa mi najviac .)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budes odteraz chodit so mnou ako moja externa pamat? :-)))))

      Delete
  6. Roztomilé :))

    http://fashionpuding.blogspot.cz/
    (nová recenze na šampony :) )

    ReplyDelete
  7. taka menej lickata je teraz po novom...viac zenskejsia...sophistique...
    na tych z pohody to je take dievcatko este...ale charizmu ma stale...

    ReplyDelete
  8. Slecna ma ten nejgenialnejsi klobouk, jaky jsem kdy videla a cely outfit je vazne uzasny. A trochu nam vyrostla ;) Super clanek :)

    ReplyDelete
  9. Don't you worry - she lost some weight, changed her haircut and added glasses and matured a bit - that would be enough to fool professional bodyguard :)

    She looks very good, though - and your photos do her justice :)

    ReplyDelete
  10. milujem tento tip sukní a zvlášť keď v nej vo veľkej rýchlosti utekám dole po schodoch a ona tak krásne dolietava a nafukuje sa :) dnes mám na sebe podobnú a výťah kvôli tomu ani nepoužijem (to je obeta) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. palec hore tej sukni, ja som ju tiez obdivovala. ona ju vraj ma zo sekaca. a ty? :-)

      Delete
    2. moju som zdedila po mamine :) takže tiež v podstate secondhand

      Delete
  11. nespoznala. vyzerá výborne. skvelý štýl, ách . idem ja plakať nad sebou

    ReplyDelete
  12. wau. fakt je úplne iná. a v obidvoch prípadoch veľmi pekná :) srší z nej taká dobrá nálada :)

    ReplyDelete
  13. Really cool outfit. I love the hip-slung full skirt!

    ReplyDelete
  14. ona je archi, teda mám pocit že ju stretávam u nás na chodbe!

    ReplyDelete
  15. Coze? Riadna zmena, ja by som ju tiez nespoznala =O

    ReplyDelete
  16. ja by som ju teda určite nespoznala (: zmenila sa, dospela, ale stále je štýlová

    ReplyDelete
  17. váááu vobec sa ti necudujem ze si ju nespoznala :D myslim ze je o dost stylovejsia, ale tak ani ja som na pohode nejako nesvietila :D to je o niecom inom, ale ta ladvinka bola super :)

    ReplyDelete
  18. vdaka, vdaka vam za komenty! som rada, ze v tom nie som sama :-)

    ReplyDelete
  19. Ja som spoznala! Bohuzial nepoznam. Ako vzdy, velice mile stvorenie toto.)

    ReplyDelete
  20. coze?! no to ma podrz! :)

    ReplyDelete
  21. vyzera akoby nieco prezila medzi tym...nieco co ju niekam posunulo.. neviem ,mozno je to moj dojem iba..ale akoby z nej isla ina energia.. ci? ..ale zlata v kazdom pripade!

    ReplyDelete
  22. this girl? http://tonbogirl.blogspot.de/2011/07/grey-and-leather-pohoda-festival-style.html

    ReplyDelete
  23. teda je to haluz, ale ja som zas identifikovala okamzite TU suknu! pamatam si ju (suknu) z pohody (teraz dufam, ze som sa nesekla a dievca ju tam naozaj malo na sebe onen rok :D) a uz vtedy som po nej (sukni) slintala :). tvare su vsak pre mna tvrdsi oriesok, v tom sedom outfite by som si ju nepamatala ani nespajala ako jednu osobu :)
    kazdopadne, zlate dievca, mega sukna/styl a putavy pribeh! ;)

    ReplyDelete