11/03/2012

MMM with H&M / day


See the girl on the picture above? I totally get her, getting a feel from the shiny Candy Bag, I was standing in that place a few minutes before her, couldn't stop doing the same, and was probably smiling the same way, ha. With that slightly insane, happy smile of a kid discovering some candy BEFORE Christmas.

Vidíte slečnu na fotke hore? Úplne jej rozumiem, ako so slastným úsmevom obchytkáva a objavuje lesklý Candy Bag. Pár minút pred ňou som stála na tom istom mieste, robila to isté, pravdepodobne s veľmi podobným výrazom, haha. Jemne šialeným, šťastným úsmevom dieťaťa, ktoré objavilo schované sladkosti PRED Vianocami.



This was our first morning in New York, excited to see the Maison Martin Margiela with H&M collaboration pieces presented at the penthouse of the Mondrian Soho hotel. And there was lots to see...

Toto bolo naše prvé ráno v New Yorku, na predstavení kolekcie Maison Martin Margiela with H&M, na najvyššom poschodí hotela Mondrian Soho. A bolo čo pozerať...


These plexiglass heels are so beautiful, and though I wouldn't really dare to walk in them, later at the night we saw dancers wearing them while performing.

Tieto topánočky s opätkami z plexiskla sú nádherné, a aj keď ja by som sa bála v nich chodiť, neskôr, počas večera, sme v nich videli tanečníkov v rozlete.


 Oh hey, the men's shoe collection is definitely more wearable for me :-)

Ale tak pánska kolekcia topánok je definitívne niečo viac pre chalaniska vo mne :-)


All the bags have a very fine leather quality, and this one, with its bottom turned up, hiding a little pocket with a zip, is a really good example of the Margiela style of thinking.

Všetky tašky sú z mňam kože, a táto prosím, s vyhrnutým dnom na boku, ktoré skrýva vrecúško na zips, je krásnou ukážkou Margielovského myslenia.


In the lookbooks I never noticed the little details like the visible white stitching.

V lookbook-och kolujúcich po internete som si predtým nevšimla detaily ako viditeľné biele krajčírske nite.



My main man on this trip: journalist Zdeno from Pravda newspaper in the leather belt jacket. This fitted piece and a few others are rather an exception, most of the collection plays with oversized styles, bringing re-editions of some of the iconic pieces of the avant-garde fashion house - which is the main idea of the collection.

Môj parťák na tejto ceste: novinár z Pravdy, Zdeno, v koženej bunde z opaskov. Tento a zopár ďalších "na telo" kúskov sú skôr výnimkou, väčšina kolekcie sa hrá s oversized veľkosťou a tvarmi, a hlavnou myšlienkou kolekcie je, že každý kúsok je re-edíciou niektorého z ikonických modelov avantgardného módneho domu.


The MMM creative team was dressed in the trademark white coats, happy to explain and talk about the collection, but not wished to be photographed. We couldn't miss a talk to Margareta van den Bosch, the creative head of H&M. As she said, they gave a very free hand to the Margiela designers, all the pieces and their execution was totally up to them. The thing everyone is curious about now: how well will it sell, when it hits the stores on November 15th? Truth is, it is not very mass-market, the pieces don't fit the way you expect them, creating surprising shapes, sizes - and that's a true story from the fitting room :-) Which didn't stop me from falling in love with a bit too many few pieces, and getting my hands on them. Introduction coming soon!

Členovia kreatívneho tímu MMM boli tradične v bielych plášťoch, veľmi ochotne rozprávali o kolekcii a pomáhali ju skúšať, ale bez svojich tvárí na fotografiách. My sme si nenechali ujsť rozhovor s Margaretou van den Bosch, kreatívnou hlavičkou H&M. Čo sa týka spolupráce dvoch značiek, dizajnéri z MMM dostali úplne voľnú ruku a dôveru pri výbere modelov a ich spracovaní. To, na čo je dnes každý zvedavý, je, ako sa bude kolekcia predávať, keď príde 15. novembra do obchodov. Faktom je, že nie je určená pre masy, čo sa týka jej estetiky: kúsky nesedia štandarným spôsobom, skôr vytvárajú nečakané vnímanie tvarov a veľkosti - true story zo skúšobnej kabínky :-) Čo však nezabránilo tomu, aby som sa do až príliš veľa zopár kúskov nezaľúbila a neuchmatla si ich. Zoznamka čoskoro!


P.S.: The girl on the top picture is Latvian blogger and journalist Angesiga, you can check out her colourful style here. I think I should go discover Riga... 

26 comments:

  1. ah tie topanky aahhh chcem na nich vzlietať.
    a fotka s tetou van der bošovou je super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. chcem ďaľšu várku túto som už "vykukala"

      Delete
  2. Super, že jsi jí objevila, taky mě zaujala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inac, to vdaka Instagramu sa vlastne ona nasla na mojej fotke :-)

      Delete
  3. vyzerá to tak, že to bol naozaj skvelý fashion zážitok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bol bol, srdecne prajem zazit nieco podobne! :-)

      Delete
  4. já se na ty candy bags koukám podobně už i přes obrazovku, doufam ze bude i na predstavovani kolekce u nás... to mi ho pak nedostanou z ruky :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D stretneme sa pri candy bagu, ak sa zadari

      Delete
  5. pre mňa je tá kabela s vyhrnutým dnom úplný top zo všetkého! :) sa teším na ďalšie fotky, ak budú ;)

    ReplyDelete
  6. waw, super že si sa tam dostala, teším sa na ďalšiu várku :)
    http://oneplusme.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  7. Thanks for the fun post. Sincerely, the girl with the candy bag:)

    ReplyDelete
  8. tie panske topanky su najviac!!
    a a uz sa neviem dockat , krasne fotoz

    ReplyDelete
  9. topánky a tašky, woooow. :)

    ReplyDelete
  10. ta candy bag, to je super napad...a to vyhrnute dno na taske, a vobec cela kolekcia je neskutocne dobra. skoda ze mi urcite nic z toho nebude svedcat:-) skvele momentky, Marika!

    ReplyDelete
  11. libi se mi jak ty umis krasne vyfotit i zcela banalni veci, a ta slecna vypada super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ake banalne veci, Oksanka?! vsak nova kolekcia! :-DDD

      Delete
  12. Páči! Sakra páči! Ale nejvíc se mi páčiš ty! :))

    ReplyDelete
  13. pekne si to pofotila a aj opisala :) takze aj ja uz cakam na dalsie fotky...

    ReplyDelete
  14. latvian blogger je bohovskaaa :)))

    ReplyDelete
  15. keby sa mi pošťastilo mať Candy Bag nosila by som v ňom výhradne tie najväčšie milky! :D na to je súca. aby bola najsladšia na svete, chcela by som aby každý pri pohľade na ňu dostal cukrovku. Poprípade grcal dúhu :DD stáva sa zo mňa zlý človek pri pomyslení že ju nebudem mať :D

    ReplyDelete
  16. :-)))) ked uz zly clovek, tak aspon s humorom :-) drzim palce, nech sa ti postasti!

    ReplyDelete