10/04/2013

At Kurátor, Prague


It was hot summer when I visited the freshly opened tiny shop Kurátor in Prague. They mainly present and sell local and selected fashion and design pieces from other countries, with a special focus on young designers. But, the interesting thing is that they function based on the principles of galleries. Meaning that they open an exhibition (present pieces from brands) for a limited amount of time, then close it and open another one, with different pieces and designers.
Currently they opened their third installation including pieces from Belka (the co-owner of Kurátor, Martina, is also part of the Belka brand), coats by Radka Hortová, boots by Eliška Kuchtová, porcelain jewellery from Spain, scarf from Paris, with more designers and pieces to come. Find more on their website, here.

Bolo ešte horúce leto, keď som navštívila čerstvo otvorený, miniatúrny obchod Kurátor v Prahe. Kurátor vyberá, prezentuje a predáva lokálnych aj svetových dizajnérov a ich kúsky, so sympatickým zameraním na mladých dizajnérov. Čo je však na Kurátorovi zaujímavé, je fakt, že fungujú na galerijných princípoch, v zmysle toho, že otvoria výstavu/inštaláciu (s vybranými značkami a kúskami) na obmedzený čas, potom ju celú zmenia a otvoria novú, s ďalšími značkami.
Momentálne majú otvorenú tretiu inštaláciu, ktorá obsahuje značku Belka (spolumajiteľka Kurátora, Martina, je aj súčasťou značky Belka), kabáty od čerstvej zlínskej absolventky Radky Hortovej, topánky od Elišky Kuchtovej, porcelánové šperky zo Španielska, šály z Paríža, s postupne pribúdajúcimi kúskami od ďalších dizajnérov. Komplexné info tu, aha.








Ever wondered where the name for the brand Belka comes from? Well, from here :-)
Ozaj, napadlo vám niekedy odkiaľ sa nabral názov Belka? Tak odtiaľto :-)

4 comments:

  1. ty by si mala byť dvorným fotografom takýchto miest, pretože im dodávaš neskutočné čaro a pozdvihneš ich ešte na vyšší level ( ak sa to teda ešte dá ) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. olala, dakujem za taky kompliment :-) miestnym fotografom budem teda ;-)

      Delete
  2. wow vypadá to opravdu skvěle

    ReplyDelete