5/14/2016

One table, three ideas


I love, love the spring, the sun, its energy, the way the air smells, the first chairs outside cafes. One of the effects spring has on me is my desire to reorganize things in our apartment, to remove stuff I don't want/need/suddenly changed my mind about it, and to get in new pieces. And I realized that just the way I like multi-functional pieces of clothing, I prefer furniture that can change its purpose and live on as something else, somewhere else. I'll show you what I mean on this new piece in our home: a table with a drawer, found among these design pieces, firstly meant for our bedroom as a bedside table, where it fit in nicely.

Milujem jar, slnko, tú novú energiu a vôňu vo vzduchu, a prvé stoličky na terasách kaviarní. Okrem toho má na mňa jar očistný vplyv, vždy ma pochytí chuť popresúvať interiér, odstrániť veci, ktoré už nepotrebujem/nechcem/proste som na ne zmenila názor, a zároveň pribudne pár nových kúskov. A uvedomila som si, že rovnako ako v šatníku, aj v interiéri mám rada multifunkčné kúsky, ktoré dokážu meniť svoj účel, nabrať nový dych a zmysel. Predvediem na stolíku, ktorý nám nedávno pribudol, a ktorý som si vybrala z dizajnového nábytku tu, a jeho pôvodnou funkciou bol nočný stolík so zásuvkou, vo farebnosti spálne.



After some time though the table changed its place when I moved this armchair from the bedroom into the living area. It has simply gone with it, serving as a resting place for books, drinks, toys and flowers, depending on who was using it.

Po nejakom čase sa stolík presunul, keď som presunula aj kreslo zo spálne do obývacej časti. Jednoducho zmenil miesto s kreslom, a stal sa z neho príručný stolík na knihy, nápoje, hračky, kvety, v závislosti kto ho práve používal a kedy.

Being in the living area, it came handy when the room needs a table to serve coffee on. Or for little M to practice her standing skills. Thankfully it is heavy enough (massive wood. Was a bit challenging to put together, but stands strong), so she can hold onto it and lean on it.

Zároveň sa v priestore osvedčil v momente, keď sme potrebovali kávový stolík, pre návštevy. Alebo keď malá M nedávno začala trénovať vstávanie a postávanie. Vďaka jeho váhe (je to masív. Nemontoval sa ľahko, ale prevne drží), sa ho môže veselo chytať a opierať sa oňho.


P.S. Also, looking at these pictures I just realized that having a very neutral base in a living space (white, black, wood) is an advantage not only when moving furniture from room to room (like this table), but also when your space gets invaded by all those strangely shpaed and coloured kids pieces (I really don't understand why everything has to come in crazy colours). Anyway, in a simple, clean space these strange pieces suddenly look like a decoration, like pieces from a different pop-culture.

P.S. Pri týchto fotkách som si uvedomila ďalšiu vec: mať jednoduchý, neutrálny základ interiéru (biela, čierna, drevo) je výhodou nielen pri premiestňovaní takýchto kúskov, ktoré vám tak sadnú v ktorejkoľvek miestnosti, ale aj pri tom, keď vám do priestoru pribúdajú čudne tvarované a divoko farebné detské predmety a hračky (ktoré naozaj netuším, prečo sa nedajú vyrábať v neutrálnych prevedeniach). Každopádne, v čistom priestore pôsobia aj farebné čudnosti ako oživenie, farebná dekorácia z inej pop-kultúry.

4 comments:

  1. ♥ !
    u nas taky vladne bw + drevo a nedokazu si predstavit, ze by tomu bylo jinak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ano, aj my to mame radi, tu cistotu priestoru :-)

      Delete
  2. Marika ahoj, mozem sa opytat na povod vasej postele? zhanam jednoduchu bielu a nikde nic. a ta vasa na obrazku je presne nieco, co hladam.
    dakujem! rad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Rad, aj my sme taku zhanali a zohnali v IKEA :-)

      Delete