4/22/2011

Prêt-à-click



1. Meet Juliana, the organizer of the First Vintage Bazaar on Zlaté Piesky in Bratislava, wearing a mixture of pieces from London flea markets and bazaars, plus her mom's vintage 70's heels - I love them! Don't they look like the inspiration for some of this year's Prada's? :-)
Anyway, the bazaar was small and not soooo vintage, but it was cosy with a good atmosphere, food and in the ateliers of Tranzit, and we got some stuff too, so see you next time! :-)
Zoznámte sa, toto je Juliana, organizátorka Prvého vintage bazáru na Zlatých pieskoch v kombinácii kúskov z londýnskych bazárov, s neodolateľnými topánkami jej mamy z rokov 70-tych. Nevyzerajú úplne ako inšpirácia niektorých kúskov z aktuálnej Prada kolekcie? :-)
Každopádne, bazár bol malý a nie aaaž tak vintage, ale mal príjemnú atmosféru, dobroty pod zub a k tomu čaro priestorov Tranzit. A nejaké kúsky sme si odniesli, takže nabudúce dovidenia! :-)

2. One of last year's highlights for me was the first TEDx Bratislava event. Basically you spend a day during which inspiring people give you short speeches about tons of ideas. Inspiration overload! Some of my favorite presenters from last year were the guy who traveled around the world on a Skoda 1000 and the happy gardener :-)
TEDx Bratislava is back in 2011 and the registration for participants is already open - but hurry, tickets are selling fast! I promise it will be great! And I also promise I will try to do my best and not ruin the experience as one of the speakers for this year (my heart just drops everytime I think about it...) I am so honored and a lot more nervous! So I hope to see you there, guys! :-) More about the TED concept as such: here.

Jeden z mojich top zážitkov minulého roka bolo podujatie TEDx Bratislava. V skratke: strávite jeden deň v spoločnosti inšpiratívnych ľudí, ktorí vám vo svojich krátkych prezentáciách "naložia" svoje nápady, nové myšlienky, zážitky. Je to megainšpiratívne! Medzi moje obľúbené minuloročné prezentácie patril chalan, čo na Škode 1000 prešiel okolo sveta a šťastný záhradník :-) TEDx Bratislava je späť aj v tomto roku a registrácia pre účastníkov-divákov je už otvorená - ale šup-šup, lístky sa predávajú rýchlo! Sľubujem, že to bude super. A tiež, že sa budem veľmi snažiť a nepokaziť celkový dojem - ako jeden z tohtoročných rečníkov (zakaždým, keď si to uvedomím, mi na chvíľu zamrie srdco...) Som neuveriteľne poctená a o kúsok viac nervózna, ale teším sa veľmi! Tak sa možno vidíme! :-) Viac o celkovom koncepte TED tuto aha.

3. Thanks to Barbora for this link of unbelievably stylish mugshots of Australian criminals. It just brings the smiles :-)
Vďaka Barbore za tento link na album fotografií až neuveriteľne štýlových austrálskych kriminálnikov. Nedá mi inak: haha! :-)

P.S.: Iba do konca tohto týždňa a zároveň mesiaca apríl platí táto super narodeninová akcia na unikátne šperky Renáty Ormandíkovej. Enjoy!

8 comments:

  1. TED je strasne super vec, minule som sa na ten slovensky aj chcela pozriet, ale myslim ze mi do toho prisli statnice, ale teraz sa tam asi uz vyberiem :)

    ReplyDelete
  2. na ten TEDx by som určite šla, lenže asi mi do toho vojdú skúšky a nebudem v BA :/
    a strašne ma mrzí, že som na tom vintage bazaari nebola, škoda, že sa také niečo neorganizuje aj v KE :/

    ReplyDelete
  3. no, ten model nic moc ale boty krasne

    ReplyDelete
  4. Nemas za co Marika draha! Veselu Velku noc vsetkym!!!!:)
    xxx
    http://barboradudinska.com
    "fashionably tasteful.have a bite"

    ReplyDelete
  5. bebe: super, tak sa mozno zrazime :-)

    dolcezuzka: skoda, ale aspon je kopec videi na webe, aj ked nazivo to ma uplne inu atmosku :-) verim vsak, ze sa rozbehli do dalsich uspesnych rocnikov a bude tedx aj buduci rok :-)

    suzinqa: vsak bazar :-)

    basi: aj tebe) :-*

    ReplyDelete
  6. To zní skvěle. Škoda, že beze mě. A boty mi uhranuly.

    ReplyDelete
  7. Looking forward to TEDx already! :)

    ReplyDelete
  8. no nakoniec nevidalo :/ ale sledovala som to aspon cez stream, a bola si super! :) este ma celkom velmi zaujal aj V. Sucha ako hovoril o tych VS a ako by to bolo treba zmenit :)
    tie prednasky ci uz svk alebo zahranicne su tak super spravene ze dokazu proste pritiahnut na fakt rozne temy aj ludi co ich to ani velmi nezaujima, ale ten ktory recnik to dokaze spravit putave [hlavne toto by sa na VS mohli niektori od nich naucit]...a mas vsetok moj obdiv ze si sa vedela postavit pred tolko ludi a uvolnene im prednasat to s cim si tam prisla....mna by trema asi rovno aj zabila:D [stacia mi sem tam prezentacie v skole a mam dost :D]

    ReplyDelete