10/28/2012

Magika Fantastika

 

A few shots from Lenka Sršňová's Magika Fantastika fashion show. I think you can rarely see a show with such a good, fun atmosphere, supported by a live band: this time it was Lavagance playing. The mostly vibrant colours, original prints, crazy accessories (by Simona Janišová and Linda Viková) as well as the T-shirt and pants line were trademark Lenka, and I thinks she knows her audience pretty well. (Some pieces are already available in her online shop, here). I personally really like when she ventures into more sophisticated waters, like big skirts, flowing dresses, fitted blazers and big coats - combined with her colourful materials it is a fun combo (for example, the pink coat a few pictures down is an experiment with Gore-Tex technology, resulting in highly functional beauty.) Enjoy!

Pár fotiek z prehliadky novej kolekcie Lenky Sršňovej, Magika Fantastika. Málokedy majú u nás prehliadky takú pestrú, zábavnú atmosféru, ktorú určite pomáha vytvárať aj živá kapela: tentokrát to boli Lavagance. Poväčšine žiarivé farby, pôvodná potlač, uletené doplnky (od Simony Janišovej a Lindy Vikovej) a línia tričkovín a legín sú typickými motívmi pre Lenku, a myslím si, že ona svoje obecenstvo pozná veľmi dobre. (Niektoré kúsky sú už k dispozícii aj v jej online shope, tu.) Mne osobne sa veľmi páči použitie veselých, farebných materiálov na sofistikovanejších strihoch, potom sa z toho rodia parádne kúsky ako veľké sukne, jemne vejúce šaty, dobre padnúce saká a veľké kabáty (ten ružový o pár obrázkov nižšie je dokonca malým experimentom s technológiou Gore-Tex, čiže vysoká funkčnosť pre nápadný dizajn). Nech sa ľúbi!

 









8 comments:

  1. Plánovala som ísť, no nakoniec to nevyšlo...tie fotky sú super, tá hráva atmosféra! :)

    ReplyDelete
  2. Něco je fakt krásný, něco je fakt katastrofa :)

    http://imperfect-fashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Blogeri, ak sa chcete hrat na mienkotvornych, naucte sa prosim fotit a napisat recenziu, fotky su v slabej kvalite a tento text je jednoducho prazdny. Kritikov umenia uz si nikto nevazi a blogeri povazuju za umenie kazdy skolsky projekt.

    Tieto veci su na hranici gycu, potlace su prinajlepsom na studentskej urovni, styling a kombinovanie farieb je nezvladnuty a tie retaze ako doplnky posobia ako nieco, co zbuchali skolkari z moduritu. Jedina silna stranka su strihy, ale tie sa v Cirkuse Humberto nejako stratili.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymovia, ak chcete byt brani vazne, podpiste sa aspon. A vyjasnime si nejake veci - toto je blog, volny priestor na prezentaciu nazoru, fotiek, uhla pohladu, nikdy sa netvaril, ze recenzuje umenie, tak to tu prosim nehladajte. Kritikov umenia si vazim a preto by som v zivote neaspirovala na ich cinnost. Ani na mienkotvornost, preboha, ta vznika externym pohladom inych na niekoho cinnost a nie tym, ze sa niekto na nieco hra, takze pokus mimo. Ja som na kolekciu napisala svoj nazor, ty svoj, nazdravie a pekny vecer,
      Marika

      Delete
  4. Do toho ruzoveho kabata a do tej slecny co ho predvadza som sa zalubila. Krasa. + ta fotka super vysla... je uplny TOP!

    ReplyDelete
  5. páči sa mi to, je to také hravé. :)

    ReplyDelete
  6. Great clothes! Amazing pictures!

    http://runwaymeeting.blogspot.com.ar/

    ReplyDelete