1/25/2015

Dress for a muse 2014: Boris Hanečka

  

Young fashion designer Boris Hanečka is a very pleasant partner in discussions not only about fashion, but platonic love, the French guillotine or gobelins. All captures on video for future generations, yup. (and sorry, only in Slovak). To give you the backgroun: the video was shot on the occasion of Boris designing the dress for the Adela, the hostess of the award ceremony of The Tatra banka Foundation's Awards for Art.

Dizajnér Boris Hanečka je príjemný partner na diskusiu nielen o móde, ale aj o platonickej láske, francúzskej gilotíne a gobelínoch. Všetko sme zachytili na videu pre budúce generácie, ha. 
Video vzniklo k projektu tvorby šiat pre Adelu, moderátorku odovzdávania Ceny Nadácie Tatra banku za umenie. Je to forma podpory a zviditeľnenia práve mladej módy ako odvetvia dizajnu (ináč, od budúceho roka bude medzi oceňovanými kategóriami okrem Divadla, Hudby, Literatúry, Audiovízie a Výtvarného umenia aj Dizajn). Pozývam na raňajky s Adelou, Miladou Halovou za Nadáciu Tatra banky a tohtoročným tvorcom šiat pre Adelu, Borisom Hanečkom. 

A ak máte chuť, prečítajte si aj výborný rozhovor s Borisom nielen o plesovej móde.

1 comment:

  1. Super videjko, niečo takéto by so privítala s radosťou aj častejšie ! :)

    ReplyDelete