2/10/2015

Love Stuff: Just a touch of red


My this winter's anti-depression experience: just a touch of red. I know, a no brainer, right, plus to come up with it well, after certain years, nothing to be proud of really, but, consider my past with the colour red: I can't really take loads of red, probably a childhood trauma, when my dear mom used to sew and buy me and my sister only red winter jackets (remember when everyone was running around in those crazy neon jackets? IF you were born in the 90s, you obviously can't, ts... Well, I had a red one. And another one. For years. It felt unfair. Years and years after that I couldn't even touch anything red.) Anyway, my trauma's lifting and I discovered that just the right amount of red these days makes me feel alive.
So here my this winter's anti-cold&dark winners: grey sweatshirt with a red message (a late Christmas present from Paulina and the Swedish Ann-Sofie Back - love you back!), the most beautiful red polish from OPI called IN A HOLIDAZE (I keep wearing it since the Holidaaaaze), a Dior 999 lipstick I got from a girlfriend with the words: every girl should have an iconic Dior red. No argument there. (I love it, try a red lip in the morning, brings back the colour in a pale winter face. I also, very unprofessionally, put it onto my cheeks) Oh, and a something little red underneath that only you know about :-)
And I just remembered my autumn touch of Converse red I also love (here on Instagram), and this lady and her red gloves I photographed. And I am still on the lookout for a red bag. Maybe come spring. Come!

Moja tohtoročná protidepkozimná skúsenosť: červená farba v detailoch. Ja viem, nič objavné, a prísť na to až teraz, v nejakom tom veku, tiež žiadne veľké hrdinstvo, ale, na moju obranu: od detstva som mala z červenej zimnú traumu, keď nám so sestrou naša drahá mamina šila a kupovala červené zimné bundy (pamätáte si, keď všetci behali v tých šialene neónových bundách? Teda, ak ste sa narodili po 90om, asi si nepamätáte, ts... Každopádne, ja som vtedy mala červenú. Červené. Roky. A ďalšie roky potom som sa na čokoľvek červené nevedela pozrieť s nadhľadom.) Každopádne, časom trauma odchádza a ja som objavila, že dotyk červenej mi v zime dáva pocit života.
Tu moji aktuálni zimní šampióni: šedá mikina s červenou správou (neskorý vianočný darček od Paulíny a švédskej Ann-Sofie Back - love you back!), najkrajší odtieň červeného laku od OPI s názvom In A Holidaze (nosím ho od sviatkov skoro stále), Dior rúž 999, ktorý som dostala od kamarátky s odkazom, že každá žena by mala mať ikonickú červenú od Diora. Bez debaty. Odvtedy som doňho (vyskúšajte hneď ráno, vráti farbu do tváre. Ja si ho veľmi neprofesionálne naťukám aj na líca). 
A práve som si spomenula na jesennú červenú vychytávku na nohách (tu na Instagrame), a červený detail na rukách tejto dámy. Odvtedy červené rukavice stále zvažujem. A vykukávam červenú tašku, možno mi ju donesie jar. Nech už!

13 comments:

  1. no vykukáva ti tam niečo iné spoza tej mikiny :-)

    mňa veľmi bavia tieto farebné zmeny v cykle života.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no? čo to je? :D
      ja som mala červený overal a milujem ho doteraz!

      Delete
    2. tzv. "gaťky" predsa :-D alias prekvapko

      Delete
  2. červená má popri tých všetkých blbých zlých asociáciách aj plno krásnych, takže ja ju lúbim (pozn. ľúbim a lúbim pre mňa dve rozličné slová :D) odjakživa :) a to s tými bundami mi len zas a znova pripomenulo smútok za mojím naj červeným kabátom obliatym atramentom :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. prosim dovysvetlit to s tym "lúbim" a "ľúbim", zaujima ma to! :-)

      Delete
  3. mám nedostatek červené a nutně něco potřebuju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tento pocit poznam, aj ked skor s inymi farbami :-)

      Delete
  4. ja, narodena pred 90-tym si spominam na svoju cervenu zimnu bundu, ktoru som milovala, ale aj na cervenu baretku, na zaklade ktorej som sa tejto farby presytila. Jej caro som konecne objavila asi pred 2 rokmi, juch aj za mna! A tu mikinu ti strasne strasne zavidim!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. inac cervenou sa da fakt asi dost presytit, aj ked teba si viem s cervenou baretkou super predstavit.... mozem mikinu zapozicat na par mesiacov :-D

      Delete
    2. ha, mozno raz aj do tej baretky znova dorastiem :) a mikinu ti nebudem nicit, ved si ta pocka! ja sa mozno inspirujem a nieco si vyrobim :))

      Delete
  5. krasna mikina!!

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    ReplyDelete